Om os

vogn_damp

Hvem er vi?

Kaffekværnen er et mobilt kaffekoncept, der serverer velsmagende, friskbrygget, fairtrade kaffe til dig, der sætter pris på kvalitet og en lille lykkerus i hverdagen.

Vi kombinerer ægte nydelse med et fleksibelt og mobilt kaffekoncept, så vi kan give dig den gode smagsoplevelse på farten, på jobbet eller til firmaarrangementet.

Kaffekværnen er udsprunget af opfindsomhed, et ønske om kvalitet i højsædet og en oprigtig passion for kaffe.
En passion – vi gerne vil dele med dig.

Velkommen til Kaffekværnen.

 

Historie

Idéen til den første kaffebil begyndte at spire hos de to iværksættere Morten Colstrup og Joakim Harder tilbage i 2005. Deres idé udsprang af et behov for at levere kvalitetskaffe til kunder på farten, så de undgik at spilde tid i lange køer på caféer. Tanken var i stedet at gøre det muligt at få en friskbrygget kaffe med i hånden – uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller smagsoplevelse. Og hvordan kunne man så det? Ud fra dette spørgsmål opstod idéen om den lille kaffebil, der nemt kunne manøvrere rundt i byen og som samtidig havde det nødvendige baristaudstyr til at brygge den gode kvalitetskaffe.

Morten var pilot, Joakim var trommeslager, men et fælles udgangspunkt for dem begge var, at en god kop kaffe ikke bare er en hvilken som helst kop kaffe. En god kop kaffe kan være hverdagens lille lykkestund – et nydelsesritual, man kan tillade sig selv med god samvittighed. Kvalitetskaffe bør være alle mands ret og tilgængelig for forbrugeren i dagligdagen. Med denne filosofi blev de to enige om at samles om deres passion og føre deres idé ud i livet.

De to kaffeentusiaster isolerede sig i godt og vel et år i en lille lagerbygning lidt uden for Præstø. Her brugte de al deres tid på at udvikle den ideelle kaffebil, og i 2007 stod den første Piaggio APE 50 klar til at køre Københavns gader og stræder tynde. Og det har den gjort lige siden. Kaffekværnen har som de første udviklere af det mobile kaffekoncept været med til at præge bybilledet i København. Den gode ide har blomstret og flere lignende koncepter er siden hen kommet til.

I dag har Kaffekværnen også udviklet sig til at omfatte både kaffecykler, minikaffebarer og ikke mindst virksomhedskaffebarer, der alle kan tilbyde et pusterum og opladning i et hektisk arbejdsmiljø. I 2010 blev Jesper Søe budt velkommen i virksomhedens administration, så nu omfatter ejerkredsen tre personer. Ligeledes er over 100 dygtige baristaer blevet en del af Kaffekværnsfamilien.